Single Blog Title

This is a single blog caption

AVANT estén ponts a la formació entre la universitat i els col.lectius professionals

Per tal d’establir vincles entre els estudiants i els professionals del sector audiovisual, l’associació valenciana de productors AVANT col·labora amb la Universitat Jaume I mitjançant la dinamització d’activitats amb els estudiants del Màster Universitari en Noves Tendències i Processos d’Innovació en Comunicació per afavorir la seva formació i incorporació al món laboral.

Ja iniciat el curs, el proper 21 de novembre tindrà lloc la primera d’aquestes activitats, que es materialitzarà en una sessió de pitch en què els estudiants presentaran nous formats innovadors davant els professionals del sector. La iniciativa sorgeix per la necessitat d’intercanvi de creativitat entre alumnes i professionals del sector, amb l’objectiu de buscar noves propostes innovadores, facilitar el transvasament de talent al sector i establir un espai per al diàleg i la retroalimentació, en el qual es proposen nous formats davant la imminent arribada de la nova Ràdio Televisió Valenciana.

L’anunci d’aquesta col·laboració va tenir lloc el passat mes de setembre durant l’acte de presentació del màster, en què el nostre Vicepresident, Miguel Llorens, va transmetre la intenció dels professionals que formen part d’AVANT de difondre la cultura des de l’audiovisual, “fonamental per crear una societat de futur i una ciutadania crítica “.

L’acte, es va obrir amb la intervenció de Javier Marzal, Codirector del màster, que va fer un repàs del panorama audiovisual valencià en els últims anys i va parlar del treball desenvolupat des de la comissió interuniversitària de la televisió pública. A més, va comptar amb la participació d’Empar Marco, directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, que va explicar que els mitjans estan afrontant un procés de confluència que és dur i complex, però veu la nova obertura d’Àpunt com una oportunitat de fer alguna cosa nova i encoratjadora. Durant la presentació, Marco va comentar que s’espera una posada en marxa de la web i la ràdio de la nova plataforma de comunicació valenciana abans que acabe l’any.

Per finalitzar l’acte, vam comptar amb una classe magistral a càrrec de l’investigador i professor de la Universitat Pompeu Fabra, Carlos Scolari, que va assegurar que “és un bon moment en l’àmbit comunicatiu per experimentar amb noves coses i formats”. En la seua conferència “Les lleis de la interfície”, el professor va proposar una desena de lleis relacionades amb les interfaces, que són un lloc d’interacció idoni per a la innovació.

VEURE ACTE DE PRESENTACIÓ COMPLETO

Fotografies: José Damián Llorens Aliaga